Üyelik Girişi
KATEGORİLER

ORJİNAL FİKİRLER

Orjinal fikirler-öğretmenler bayılacak (Alıntıdır)

***Edebiyat ağacı(Türkçe öğretmenimiz edebiyat çınarı adlı bir ağaç yaptı. Küp içine yerleştirdiği çam ağacına her ay bir yazarın eserlerini ve hayatını anlatan yazılar asıyoruz.)

*** Sınıftaki panoların hepsi öğrencilerin ulaşabileceği düzeye indirildi köşeleri(panoları)öğrenciler işliyor. Sınıfta uyulması gereken kuralları birlikte belirledik ve sözleşme haline getirip sınıfın girişine astık . Oturma düzenimizi sürekli değiştiriyoruz.(15-20 gün yada her ünitede mümkün mertebe her alanda takım çalışması yapıyoruz (planlı,sunumlu ve raporu hazırlanarak)yapmaya gayret ediyoruz.Sınıfımızda bilgisayar, TV ve VCD var hem derste hem ders dışında kullanıyoruz. uygun zamanlarda öğrenciler uygun çizgi film izleyebiliyor yada oyun oynayabiliyorlar. Sınıfımızda sanat eserleri mevcut.(ebrular, resimler vs.)

***Sınıf içine giren güneş ışınlarını engelleyerek yazı tahtasının, televizyonun, tepegöz slaytlarının öğrenciler tarafından görünmesini sağlamak amacı ile sınıfa perde alınması yerine jaluzi taktırılması.

***İngilizce dersinde her sınıfımda bir ingilizce köşesi hazırladım... her hafta konumuzla ilgili resimler asıyoruz tabi öğrencilerimin çoook hoşuna gidiyor resim yapmak.. bu çalışmaları bir dosyada topluyoruz....
Ayrıca 4 ve 5. sınıflarda kelime köşesi yaptım.. öğrenciler küçük kağıtlara kelimeleri ve resimlerini hazırlıyorlar...
Her yazılı da 10 kelime soruyorum bu köşeden.. bununla birlikte en çok kelime getirene dönem sonunda süpriz bir hediye var......

***Benim okulumda 1,2,3.sınıf için düzeye ve konuya uygun oyuncaklar,oyun araçları kullanılmaya izin veriliyor.Öğrenci çocukluğundan kopmadan eğitimini alıyor.

***Bir insanın duygusu ne kadar güzelse, kendisi de o kadar güzeldir.O halde duygu eğitimine daha çok yer vermeye çalışınız.
***Okulumuza kum havuzu yaptık. Bazen öğrencileri seyrediyorum utanmasam bende gidip atlayacağım.

***Mevsim şeridi yerine "MEVSİM AĞACI" yaptık. Ağacın yapraklarını mevsimine göre değiştiriyoruz. Kışın karlarını pamuklarla oluşturduk. Mevsimdeki ayların da isimlerini ekliyoruz. Ay içindeki önemli günlere doğum günü olan öğrencileri de işliyoruz. Bu günde birer doğum günü kartıyla onları hatırlıyoruz. 1-3. sınıflarda zaman kavramı daha kolay ve somut olarak verilmiş oluyor.

***Sınıfta yaptığımız bir diğer uygulama bölgemize gelen yazar, çizer insanlarla röportaj yapıp onları okul gazetesinde yayınlamak oldu.Yazar-öğrenci (okuyucu) ilişkileri gelişti. Birçok çocuk şiire yöneldi.öykü ve tiyatro oyunu yazanlar bile var yazarlarla mektuplaşanlarda özellikle kendi sorularıyla yaptıkları yazıların gazetelerde yayınlanması hepsini çok mutlu ediyordu.

*** Öğrencilere bir soru sorup, onun cevabını isteyip doğru bilenler arasından bir kaçına hediye vermek.
*** Her gün anneniz, babanız sizin için ne yaptı kağıtları.( 1ve 2/ sınıflarda her gün gün bitiminde çocukların kendilerine bu gün anneniz(babanız)sizin için ne yaptı? Kağıtları verdik.ilk başta veliler yazacak pek bir şey bulamasalar da sonradan her gün bir yeniliğin yazıldığı kağıtlar gelmeye başladı .)

***Sınıfım için dilek ve öneri kutusu yaptım. öğrencilerin hayal dünyası gerçekten çok geniş.ilginç öneriler geliyor.tavsiye ederim.
*** Sınıfa akvaryum ve çiçek alıp, bakımını öğrencilere bırakmak.
*** Sınıfa ait İnternet sitesi kurma.
*** Öğrencileri kütüphaneye gönderip araştırma yaptırma .
***15 günde öğrencilere ilgilerini çekecek ödevler verip daha çok yaşadığımız yerlerle ilgili oyunlar,eski türküler,buraya ait masallar,dualar,eski evler, sokak adları nedenleri,apartman adları,yöresel yemeklerimiz gibi konular verdik en güzellerini seçip okul gazetesinde yayınladık. Aslında hepsi çok güzeldi çocuklar araştırmayı,bulmayı sonuca gitmeyi öğrendiler ve bu işi o kadar çok sevdiler ki daha sık ödevler istiyorlardı.
***Okul gazetesi çıkarmak.
***Bilim Çocuk dergisi abonesiyiz ve her ay sınıfımızda yaptığımız resimleri kocaman bir zarfın içine koyup dergide yayınlanması için gönderiyoruz.Bir kaç kez yayınlandı.Resim yaparken öğrencilerim ünlü bir ressam edasıyla ve şevkle sanat eserlerini ortaya çıkarıyorlar.Resim için iyi bir motivasyon aracı oldu.Ayrıca dergi her gün biri öğrencimde kalıyor .
*** Sınıfa ihtiyaç kutusu(fazla kalem, silgi vs.. konulup, ihtiyacı olan alıp kullanıp yerine koyar)
*** Velilerin görüşlerinin alınması.
***TKT 7-11 testini 4. sınıf öğrencilere uygulayarak tanımlanmış öğrenci oluşturmak ve bu bilgilere öğrencinin öğrenme stilini bulup ekleyerek öğrencilerimizi 6. sınıftan itibaren yönlendirmek.
*** Koridordaki panolara kitap tanıtımları asılabilir.
*** Sınıf gazetesinde ve okul gazetesinde okunan kitapların tanıtılması
*** Yanında her zaman küçük hediyeler bulundurup, olumlu durumlarda ödüllendirmek.
*** İlginç haberler getirilip sınıfta haber hakkında yorumlar yapılabilir.
*** Öğrenciye öğretmen rolü verip, öğrenci istekli hale getirilebilir
*** Bir gün önceden görevlendirilen öğrencilere haberler, hava durumu hakkında sınıfa bilgi getirip sunum yaptırılması
*** "Haftanın Kitap Okuma Prensi/Prensesi" adlı iki tür belge en çok kitap okuyup özetini çıkarana verilir.
***.Veli-okul iletişimini geliştirmek amacı ile Eğitim–Öğretim sezonunda aralarındaki süre planlanarak pilav ve aşure günü düzenlenir. Maliyeti okul aile birliği karşılar. Tüm veliler davetiye ile davet edilir. Tüm öğretmenler de aileleri ile katılırlar. İstenirse şenlik havasına dönüştürülebilir.
***Öğrencilerin satranca olan ilgilerini arttırma, satranç oynama alışkanlığı kazandırma. Boş vakitlerini iyi değerlendirme alışkanlığı kazandırma amaçları için öğrencilerin kullanabileceği, bina giriş ve çıkışlarına yakın, imkan varsa kapısı olmayan veya geniş kapılı bir odanın satranç salonu olarak düzenlenir.
*** Öğrencileri başarıya, ek yöntemler kullanarak motive edebilmek amacı ile güzel davranış gösterdikleri her gün için bir kavanoza bir bilye atılır. Eğer yaramazlık yaparlarsa kavanozdan bir bilye geri alınır. Kavanoz bilye ile dolduğunda ertesi gün sınıfta bilye partisi yapılabilir yani herkes evlerinden yiyecek bir şeyler getirir ve güzel davranışlarından dolayı mükafat olarak eğlenceli bir gün geçirirler. İlk başlarken öğrencilere fazladan 5-6 bilye tolerans sağlanabilir. Kavanoz 7-15 gün arası dolacak şekilde olursa daha iyi olur.
***.Sınıf düzenini öğrencilerin ilgisini çekecek şekilde düzenlemek amacı ile sınıfların oldukça renkli düzenlenmesi. Bu uygulama çocukların sınıflarda daha istekli öğretim görmelerini sağlayacaktır. Boş bir duvar parçası bile olmamalı.(Eski sistem küçük küçük panoların kaldırılması. Yerlerine daha geniş boyutta panoların hazırlanması. Her tarafa çocukların yaptıkları resim ya da el işi faaliyetlerinin asılması. Güzel veya çirkin diye ayrım yapılmadan hepsinin sergilenmesi. Üçüncü sınıfa kadar olan sınıflarda oyuncakların bulunması. Zaman zaman oyuncaklar ile oynamalarına izin verilmesi
*** Çevre kirliliğine karşı duyarlı olmalarını sağlamada yardımcı olabilmek için evimizde, çevremizde… pek çok bitmiş pil bulunur. Hepimiz bu pillerin çevreye verdiği zararı biliriz. Öğrencilerimize bunu anlatırken, uygulama yapma imkânı vermek ve bu pillerin zararını en aza indirmek amacıyla 5 litrelik su damacanalarına pil biriktirilir. Öğrenciler evlerinden, çevrelerinden, komşularından buldukları atık pilleri bu bidonlarda biriktirirler.
*** Hedefi olan ve planlı çalışan insanların başarılı olduğunu bilmeleri, bu durumu yaşam biçimine dönüştürmeleri için öğrencilere her 15 günde bir önceden hazırlanılan hedef oluşturma taslağı dağıtılır. Bir günlük çalışma, düşünme süresi verilir. Öğrenciler takvimi dikkate alarak önlerindeki 15 gün içerisinde nelerin olabileceğini, hangi çalışmaları gerçekleştirebileceğini, gerçekleşmesi muhtemel olayları, gezileri, etkinlikleri… vb. düşünürler. Bunları gerçekleştirebilmek için neleri yapmaları gerektiğine karar verirler. Dağıtılan fotokopilere bunları sırasıyla yazarlar. Adlarının yazılı olduğu zarflara hedefler konup, saklanır. 15 gün sonra zarfları açıp bu hedeflerden hangilerinin gerçekleşip, hangilerinin gerçekleşmediğine bakılır. Gerçekleşmeyen hedeflerin, gerçekleşmeme nedenlerini belirtirler. Daha sonra hazırlanan yeni kâğıt dağıtılıp tekrar yeni hedefler koymaları istenir.
***Velilerle ((((TVYE ! SAAT HAYIR KAMPANYASI)))düzenledik.Her akşam TV 1 saat kapatılır OKUMA yapılır.
*** Ders sırasında ders işlerken, sınıf temizliği yapılırken, kötü kokular oluştuğunda pencerelerimizden birine taktırdığımız "aksiyel fan" ile pencereyi açmadan özellikle kış aylarında kendimizin ve öğrencilerimizin sağlığına da katkıda bulunabiliriz.
***Sınıf çalışmalarını zaman zaman fotoğraflarla belgelendirirsek yaptığımız çalışmalar unutulmaz ve nereden nereye geldiğimizi öğrencilerimize sene boyunca belgeleriyle gösterebiliriz.
Görsel zekâya hitap ederek, öğrenilen konuyu zevkli hâle getirme, öğrenirken eğlendirme; Türkçe derlerinde okuma parçalarını dramatize etme ve kişilerin karakterlerini canlandırma amacı ile Nasrettin Hoca, köylü kızı, palyaço, afacan çocuk tiplemesi, aşçı, manav, polis, hemşire, doktor, asker, sporcu, düğün kıyafeti… vb. kıyafetlerini fırsat eğitimi çerçevesinde sınıfta giyerek dersler işlenir. Kıyafet olarak velilerin kullanmadığı eski kıyafetler aynen kullanılır ya da yeniden biçimlendirilir.
Öğrencilere özet çıkarma alışkanlığı kazandırma amacı ile örencilere kısa bir hikaye okunur. Sonra öğrencilerden hikayeyi anlatmaları istenir. 2-3 öğrenciye anlattırılır. Son olarak öğretmen anlatır. Ayrıntılara girmediğimiz, sadece önemli yerleri anlattığımız söylenir. Çalışmanın başında zorluklar yaşanacaktır. Belki de 2 cümleyi geçemeyen öğrenciler olacaktır. Etkinlik, sabırla 6-7 çalışma devam etmelidir.
***-Karma takım ve yıldız toplama uygulaması.Tamamı ile birbirinden sorumlu( her anlamda ,temizlik ,ödev,derse hazırlık,dinleme v.btakımların kurallara uydukça ve başarılı oldukça yıldız toplaması ve en çok yıldız toplayan takımın o haftanın 1. kümesi seçilmesi.Panada yayınlanması.
-Takımlarda paylaşılmış liderlik ve anlatmaya dayalı öğrenme.Her hafta takım lideri değişiyor ve takım görev dağılımı yapıyor.Tekrarlarda ve pekiştirmelerde sıralı anlatım ile öğrencilerim birbirlerinin öğrenmediklerini kontrol ederken kendileri öğreniyorlar.
-Farklı tema köşesi.Kimsenin okumadığı ve hazırlaması sıkıcı ünite köşesi yerine slogana ve makete dayalı ünite köşesi.Mesela virüs konusu işlenmişse o köşeye virüsün karton maketi asılıyor ve onu sloganvari bir şekilde anlatıyoruz.
***Benim kafamda mıknatıslı harfler vardı kendim yapacaktım ama tesadüfen bir tabelacıda rastladım harf basıyorlar, el yazısıyla bastırdım harfleri, beyaz bir tabaka var tabela yaptıkları onları 5 cm boyunda küçük küçük kestirip harfleri ayrı ayrı yapıştırdım üzerine arkasına da mıknatıs yapıştırdım, sobalar kapıyı duvarı yakmasın diye yanlarına koyulan birşey var alüminyum folyoyla kaplı içinde teneke varmış galiba mıknatıs tutuyor yani, onu tepesinden delip ip geçirip tahta yaptım harflerle hece kelime oluşturuyorlar üzerinde ayrıca rakamları artı eksi eşittir işaretlerinide bastırıp aynı şekilde hazırladım matematik içinde kullanıyoruz bayağı işe yarıyor.
***Teknolojik yönden şanslı bir okuldayım. Bana düşen bir projeksiyon makinesi var. matematik öğretmeniyim tahtayı çok kullanıyorum. yazmak ve örnek çözmek zaman alıyordu. paraya kıydım bir grafik tablet(hepsi burda.com) aldım. artık tahta ve tebeşir devrini kapattım. nadir rastlanan ders işlemeye başladım sınıfta bir derste en az 20 örnek çözüyorum. slayt animasyon vb uygulamalar öğrenciler için büyük bir değişiklik. tahtayı çok kullanan meslektaşlarıma (projeksiyon+bilgisayar+grafik tablet)
***ÖRNEK BİR UYGULAMA “ BİLGİ KARTLARI ”
Etkinliğin Tanıtımı:Bu etkinliğin yapılabilmesi için en az bir TEMANIN işlenmiş olması gerekir.Temada geçen kavram ve olaylar derlenir.Sınıf mevcudu kadar bilgi kartı hazırlanır.Mukavva karton bu kartlar için ideal ve ucuzdur.Kartların ön tarafına bir soru yazılır,kartın arkasına ise başka bir sorunun cevabı yazılır.Her kartın önünde başka bir soru ve arkasında başka bir sorunun cevabı olacak şekilde sınıf mevcudu kadar kart hazırlanır.
Etkinliğin Uygulanması :Hazırlanan kartlar öğrencilere dağıtılır.Her öğrenci kendi kartının cevap kısmı açık olacak şekilde elinde tutar.Öğretmen öğrencilerden birisine kartının soru kısmını çevirip sorusunu yüksek sesle okumasını ister.Sorunun doğru cevabı elinde olan öğrenci kartını kaldırır ve doğru cevabı okur.Doğru cevabı veren öğrenci kendi kartının soru kısmını çevirip kendi sorusunu yüksek sesle okur. Yine sorunun doğru cevabı elinde olan öğrenci kartını kaldırır ve doğru cevabı okur Etkinlik böyle sürüp gider ve etkinliğe ilk başlayan öğrencide sona erer.
Yararları : Etkinlik öğrenci merkezli bir yaklaşımın ürünüdür.Etkinlik süresince bütün öğrenciler etkinliğe katılım gösterir ve etkinlik boyunca aktif olurlar..Etkinliğin en büyük avantajı bütün derslerde uygulanabilirliğinin olmasıdır.İlköğretimdeki Fen ve Teknoloji,Matematik,Sosyal Bilgiler,Türkçe,İngilizce gibi temel derslerde çok etkili bir uygulamadır.
Uygulama Notları : Bu etkinlik 6. Sınıfların Fen ve Teknoloji dersinde uygulanmıştır.Yapılan uygulamalarda öğrenciler etkinliği bir oyun gibi algılamış ve çok eğlenmişlerdir.Etkinlik sayesinde öğrencilerin o derse olan ilgileri artmış,dersler daha zevkli hale gelmiştir.Bu ilgi bu dersteki başarılarını etkilemiş ve öğrenciler derste daha aktif hale gelmişlerdir.
***Tema çalışmaları bitiminde ünitenin genel teması üzerine faaliyet gösteren bir kuruluş işyeri kamu dairesi sanayi esnafı vb. mekanlara sınıf tanı-değerlendirme gezileri düzenliyoruz.
***Bende öğrencileri motive için gruplara araba markası vererek tatlı rekabet oluşturmaya çalışıyorum ve faydalı olduğunu gördüm.Hangi grup ilerlerse hız ve model büyüyor.(Yanlış anlaşılmasın at gibi yarıştırmak değil maksat)

SINIF MELEKLERİ
İngilizce dersinde derste başarılı olan öğrenciler isterlerse sınıf yardım meleği oluyor ve zayıf bir öğrenciye yardımcı oluyorlar eğer yardım ettikleri arkadaşlarına öğretmeyi başarırlarsa sınıf içi performans ödülü alıyorlar yani pekiyi.
Bu çalışmaları sırasında onlara materyal de sağlıyorum.
Yardım melekleri arkadaşlarına ödev verebiliyor ödevlerini kontrol ediyor .
Evine yakın bir yardım meleği varsa başka sınıftan da seçebiliyorlar.
***Beden eğitimi öğretmenlerinin bir sorunu da kız öğrencilerin spor faaliyetlerine katılmakta biraz isteksiz olmasıdır.Bunu yenmek için yine geçen sene yaptığım bazı uygulamaları anlatmak isterim.çünkü olumlu sonuç aldım.
1. Az sayıda bulduğum kız öğrencilerle bir takım kurdum.ve antrenmanlarda fotoğraflarını çekti,.çektiğim fotoğrafları spor kolu panosuna güzel başlıklar yazarak astım.
2. Her ay birisini ayın sporcusu seçtim.(kriter olarak da saygı ve disiplini belirledim.)seçilen sporcumun resmini panoya astım.Büyük ilgi çekti.
3. Öğrencilerimin aldıkları teşekkür ve takdir belgelerinin fotokopilerini çekip yine panoya astım.
4. Onlara önemli olduklarını hissettirmek için kendi takım arkadaşları olacak öğrencileri seçme ve onları yetiştirme hakkı verdim. faydasını gördüğüm için iyi bir uygulama olduğunu düşündüm.nacizane fikirlerimi paylaşmak istedim

***İngilizce öğretmeniyim ve 4 . üncü ve 5. sınıflarla çalışıyorum.
İngilizce dersinde komedi tarzında bir oyun oynadık.Oyun o kadar güzel oldu ki çocukları turneye gönderdik.2. 3. 6. sınıflara gidip oyunlarını sergilediler.
Bir sınıfa öğrettiğim danslı şarkıyı bir kaç gönüllü öğrenci bir başka sınıfta öğretmenlik yaparak onlara öğrettiler daha sonra da yarışma yapıp en güzel dans edip söyleyenleri seçtiler.
***Ben 3. sınıf öğretmeniyim.Benim çocuklar küçük oldukları için sürekli şikayet ediyorlardı. derse girer girmez başlıyordu şikayetler. Ben de bu durumun önüne geçmek için şikayet kutusu oluşturdum. şikayetçi olan öğrenciler bu kutuya şikayetlerini atıyorlar ben de öğle aralarında bunları okuyarak değerlendiriyorum.Dersin verimliliği açısından çok iyi oluyor. Tavsiye ederim.
***Sınıfımızda sınıf temsilcimiz başkanımız ve başkan yardımcımızın yönetimini üstlendiği sınıf kuralları panosu var,altında da imzaları,kuraları ihlal eden uyarılıyor ve tekrarlanırsa sınıfça ceza veriyoruz,zaten bir zamandan sonra kimse ihlal etmiyor,sınıfı gruplara ayırdım her grup bir köşeyle ilgileniyor,köşelerin süslenmesi,güncellenmesi gibi,görevlendirmek çocukta sorumluluk duygusunu geliştiriyor,derslerinde başarılı olamayan öğrencilerim bile bir şeyler başardığı için çok mutlu oluyor,her gün sınıf nöbetçileri sınıfı temizliyor,her hafta sonu sınıfın enlerini seçiyoruz ve süslü bir panoda adı bir hafta boyunca yazılı kalıyor tabi en çalışkanını değil,görevlerini en iyi yapan,sınıf kurallarına en çok uyan,en çok ilerleme gösterenlerini seçiyoruz,gerçekten çok motive oluyor çocuklar böylece okuma yazma bilmeyen öğrencim kalmadı tabi onlarla beden eğitimi müzik resim gibi başka branş öğretmenlerin derslerinde özel ilgilendim

***DERS ESNASINDA SÜREKLİ AYAĞA KALKIP KALEMİNİ AÇAN ÖĞRENCİLERİM İÇİN BİR FİKİR GELİŞTİRDİM, HEPSİNE BİR TANE PLASTİK BARDAK ALDIM VERDİM, ARTIK AYAĞA KALKMIYORLAR.AYRICA ÇEŞİTLİ ÖDÜLLENDİRMELER YAPIYORUM, ÇOK İŞE YARIYOR.DAHA YAPTIĞIM BİR ÇOK UYGULAMA VAR AKLIMA GELDİKÇE SİZİNLE PAYLAŞACAĞIM.
***Her gün ilk dersin başında 10 dk. günlük haberleri konuşuyoruz. Öğrenciler tek tek izledikleri veya okudukları haberleri tüm sınıfa aktarıyor. Bazı günler ben de gazete getiriyorum ve onları ilgilendiren haberleri okuyorum. İlgimizi çeken haberleri kesip "Haber Köşemiz" e asıyoruz. Zaman zaman hem sınıfımız öğrencileri hem de diğer sınıfların öğrencileri gelip gidip bu haberlere bakıyorlar.
***Sınıf panomuza ayların ve günlerin yer aldığı bir takvim şeridi astık, her öğrencinin ve derse giren öğretmenlerin doğum günlerini bu şeride işaretliyoruz. Böylelikle kimsenin doğum gününü unutmuyoruz...
***Bizde okulumuz çalışanları olarak eğitimle ilgili çeşitli sunumlar yapacağız.Bunlar aylık olarak periyodik bir şekilde devam edecek.Örneğin sınıf yönetimi, etkili öğrenme vs. konularda bir arkadaşımız araştırma yapacak ve ekibimize sunacak.
***Disiplin olaylarının azaltılması için ilk önce okul velileri ile görüşmeler yapıldı.
İkinci aşamada ise okul meclisi aktif hale getirilerek okul meclisi tarafından öğrencilere anketler uygulandı ve öğrenci istekleri alındı. Bu istekler arasında okul bahçesine çöp bidonları ve oturak konulmasından teneffüslerde müzik yayını yapılmasına kadar her türlü talep değerlendirilerek uygulamaya konuldu.
Üçüncü aşamada ise çok sayıda öğrenci sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere teşvik edildi ve okul idaresi tarafından desteklendi.
***Öğrencileri bıktırıcı nasihat edici konuşmalar yerine öğrencilere kendileriyle gurur duyulduğu ve onlara güvenildiği konusunda motive edici konuşmalar yapılmalı.
***Bizler okulumuzda öğrencilerimiz ve öğrencilerimizin katıldığı açık oturumlar yaptık.
-Birinin konusu öğretmen öğrenci ilişkileri.
-Diğeri ise Okulumuzda başarıyı artırmak için okulumuzda öğrenci,veli,idareci ve öğretmenler neler yapmalıdır.
Oturumlarda öğrenciler tartışma kuralları içinde istedikleri gibi öğretmenlerine eleştiriler, öneriler, övgüler yaptılar. Çok düzeyli,yararlı ve etkileyici geçti.
denemeniz tavsiye ederim öğrencilerinizin ne kadar yaratıcı ve ince hicivleri nasıl açıklıkla ortaya koyduklarını görceksiniz.
-Sınıflar arası bilgi yarışması, tartışma programaları vb düzenliyoruz.
İkinci dönem Fizik'ten özgün projeleri olanların projelerini ve araştırma aşamalarını okula ve öğretmenlere sunmalarını sağlayacağım.
***Arkadaşlar izcilik meselesini hiç düşündünüz mü?
İzcilik her türlü sosyal aktivite için iyi bir uygulamadır.
Bizler böylece şehirde çöp toplama uygulaması.
Belediye ile şehir meydanına çiçek dikme uygulaması.
Ağaç dikme uygulaması
Kumbara ile para toplayarak günü birlik geziler.
Erzak toplayarak bizzat öğrenciler ile ev ziyaretleri.
Yaptık...
Daha çoğaltabilirim...
İzciliği öğrenelim ve çalıştıralım.
***1. sınıflar başta olmak üzere Türkçe ve Hayat bilgisi derslerinde kukla oyanatarak. Dinleme-izleme,görsel okuma; öğrencilere oynattırarak ise konuşma ve görsel sunu alanlarına yönelik çok eğlenceli etkinlikler yapabilirsiniz. Hatta kuklaları sınıfta birlikte yapabilirsiniz.
***Arkadaşlar pek çoğumuz gibi ben de önce eğitim diyenlerdenim. Öğretmenliği sadece sınıfa girip bilgilendirme yapıp sınıftan çıkmak olarak görmüyorum. Öğrencilerimi sınıfta güneş, ay ve yıldız olarak sınıflandırıyorum. Bu sınıflandırmayı öğrenciler kendisi yapıyor. Gayretli çalışan öğrencim gelip Öğretmenim ben artık güneş oldum, yada bir kaç gün üst üste çalışmadan gelen öğrencim "öğretmenim ben ay oldum diyor. Tabii bu öğrencileri gayrete getirmenin bir yolu. Benzer pek çok uygulama yapılabilir.
***Ben ingilizce öğretmeniyim ingilizcecilere tavsiyem fiş torbası yapsınlar çocuklar öğrendikleri kelimeleri küçük kağıtlara yazıp fiş torbasına atsınlar ve hep yanlarında taşısınlar sınıfa da gelince yarış yapsınlar kaybedenler kazananlara pasta börek getiriyor harika oluyor fiş torbasını iki yıldır uyguluyorum. Ders sonunda kelime oyunu oynayacağız dediğimde daha zevkli geçiyor o ders. Bir de ben öğrencilerimin isimlerini küçük kartonlara yazdım ,her sınıfta isimlerin bulunduğu birer kutu var. Soru sorduğumda çoğunlukla bunlardan kura çeker gibi isim çekiyorum, derse katılım daha çok oluyor.İsminin her an çekilebileceğini biliyor çünkü öğrenci..
 
 
 
Saat
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam275
Toplam Ziyaret2193780
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.413134.5510
Euro36.357136.5028
kitap oku

 YATMADAN ÖNCE KİTAP 

       OKUYANA ALKIŞ

        

EKMEK

EĞİTİMHANE

Site Haritası